StilStaDag Slangenburg Meditatie

Incidenteel worden er StilStaDagen georganiseerd door Slangenburg Meditatie in het Stiltecentrum van de abdij bij Kasteel de Slangenburg. Zie agenda voor data.
Meestal begint een Stilstadag om 10.30 uur en duurt de dag tot 16.30 uur. Een Stilstadag is een mogelijkheid om in alle rust stil te staan bij de bewegingen van het leven. Er wordt weinig gesproken op een Stilstadag. Er is geen hermetische stilte. Als er wat gezegd wordt heeft het woord de intentie ons te helpen openen voor wat is. Zonder er wat aan toe te voegen of van af te halen.

Een al jaren favoriete StilStaDag ( geïnitieerd door Jan van Deenen sJ en Petra den Dulk) is die tussen Kerst en Oud en Nieuw.
De StilStaDag is een mooie gelegenheid om stil te staan bij en te reflecteren op wat je achter laat of bewust wilt achterlaten in het oude jaar.
Je onderzoekt ook wat uit het afgelopen jaar resoneert met gevoelens van dankbaarheid en vreugde. Wat hiervan wil je met bewuste aandacht meenemen het nieuwe jaar in.

In 2017 vindt deze StiltStaDag plaats op :

donderdag 28 december
Inloop koffie- thee vanaf 10.00 uur
Begin 10.30 uur
Lunch 12.30 tot 13.30 ( zelf brood oid meenemen, er is vegetarische soep)
Einde 16.30 uur

Programma onderdelen :
• Meditatie zitten
• Meditatie in beweging, ademoefeningen en licht lijf werk
• Contemplatie en reflectie met beelden
• Systeemopstellingen
• Werken met liefdesenergie
• Loslaten en focussen
• Ritueel : wat neem ik mee, wat laat ik achter

Meditatie kan op meditatiebankjes en kussentjes, die zijn aanwezig. Veel deelnemers zitten op gewone stoelen of banken. Je hoeft geen meditatie ervaring te hebben om mee te kunnen doen aan een StilStadag.
Makkelijk zittende kleren is prettig bij de oefeningen, eventueel dikke sokken of pantoffels. Geen schoenen in de werkruimte.
Eigen lunch meenemen. Er is vegetarische soep en koffie, thee en water.

Kosten 35 euro
Aanmelden via e-mail : roef@wildekastanje.nl
De StilStaDag wordt begeleid door Roef Mensink.
Betaling na ontvangst van de factuur.